Theater de Kom

Project: Theater De Kom
Opdrachtgever: Thesis Bouw

In Nieuwegein zijn ze druk bezig met het realiseren van een mooi nieuw theatergebouw. Het theater genaamd ”de Kom” is een geheel nieuw Theater die uit twee zalen bestaat met meerdere foyers en een theater café.

Dit nieuwe theater krijgt twee zalen: een grote zaal met balkon met 650 stoelen en een kleine zaal met een vlakke vloer zaal die voorzien wordt van een inschuifbare tribune met 200 zitplaatsen.

Het theater is voorzien van een toneeltoren, orkestbak en twee zijtonelen, wat deze zaal ook geschikt maakt voor grote theaterproducties.

Verder wordt er ook op de bovenste etage van het theater een kunstencentrum gerealiseerd. Hier worden de eigen muziek-, dans-, en toneelopleidingen van De Kom ondergebracht. Op de begane grond van het theater komen twee ateliers voor beeldende kunst.

Voor de hoofd aannemer Thesis bouw, die nu het onderhoud doet van het theater, kregen wij de opdracht tot het goed sluitend maken van de brand deuren. Dit was voor ons een uitdagende klus omdat het geheel in het weekend moest gebeuren zodat de brandweer het hele project maandag goed kon keuren voor bezoek en medewerkers. Met diverse collegas is hard gewerkt, zowel zaterdag als zondag, om de diverse deuren sluitend te krijgen.
Dit was geen makkelijke opgave met brandeuren van 12 cm dik, en sloten met een doornmaat van 130 millimeter! Tevens moesten diverse Dorma deurdrangers geplaatst worden (DORMA TS83 en DORMA TS93)

Het project is naar de volle tevredenheid van Martijn Poortman van Thesis Bouw Nieuwegein B.V. uitgevoerd. De maandag na het weekend project heft de brandweer het project weer als brandveilig goedgekeurd.

Comments are closed.